MAAHANMUUTTAJA OHJAAMO KEMI (ESR) -HANKE  

Maahanmuuttaja Ohjaamo kehittämishanke toimii Kemin Sauvotalossa ja on osa Monikulttuurista Kohtaamispaikka Mikseriä. Hankkeen toiminta-aika on 2019-2022. Palvelut toteutetaan rinnakkaisina, toinen toistaan tukevina, asiakaslähtöisinä ja resurssiviisaina palveluina. Kehittämishankkeen tuotoksena on Maahanmuuttaja Ohjaamo, joka on helposti saavutettavissa ja helposti saatavilla oleva monialainen palvelupiste. Työote on verkostomainen ja tietoa vaihtava, mikä lisää resurssiviisautta toimintojen järjestämiseen ja toimijoiden tavoittamiseen, luo tietoisuutta eri vaihtoehdoista ja tuo osuvuutta sekä oikea-aikaisuutta ohjaukseen.  Maahanmuuttaja Ohjaamo tarjoaa tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea. Apua annettaan koulutukseen, työhön, urapolkuun ja kotoutumiseen liittyvissä asioissa. 

Maahanmuuttaja Ohjamo Kemi on Toivola-Luotolan Setlementti ry:n hallinnoimaa toimintaa ja Kemin kaupungin kehittämis- ja yhteistyöhanke. Muita yhteistyökumppaneita ovat mm. Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, TE-palvelut, Lapin AMK, Pohjois-Suomen Sosiaalialan osaamiskeskus sekä Kivalo-opisto.

 


Ilman ajanvarausta ja palvelu on maksuton

Olipa kyseessä Kemiin työn, opiskelun, rakkauden, turvapaikan tai muun syyn perusteella saapunut ulkomaalainen  ja olipa oleskelun tarkoitus millainen tahansa -  Maahanmuuttaja Ohjaamoon voi tulla ilman ajanvarausta, laittaa viestin tai soittaa. Maahanmuuttaja Ohjaamossa asiakas saa henkilökohtaista palvelua juuri hänen tilanteensa mukaisesti. Maahanmuuttaja Ohjaamon palvelut ovat maksuttomia.

"Jos et tiedä mistä aloittaa, tule meille!"

Toiminta on osa Mikseriä. Voit käydä yläkerrassa  Mikserin olohuoneessa hoitamassa asioita ja kysymässä neuvoa. Käytössä on wi-fi -yhteys, asiakaspäätteet, skanneri ja tulostin, joilla voit skannata ja tulostaa asioiden hoitoon tarvittavia papereita.


Sijainti ja aukioloajat

Sauvotalossa, 2. kerros
Valtakatu 22
94100 Kemi

 

Työntekijät ovat tavattavissa ilman ajanvarausta
arkisin maanantai-perjantai klo 9.00 – 15.00 välisenä aikana. Muulloin ajanvarauksella.

Maahanmuuttaja Ohjaamotiimin yhteystiedot löydät täältä.

Toimisto:
Valtakatu 22 G
94100 Kemi