MAAHANMUUTTAJA OHJAAMO KEMI  -HANKE (ESR)

Maahanmuuttaja Ohjaamo -kehittämishanke toimii Kemin Sauvotalossa ja on osa monikulttuurista Kohtaamispaikka Mikseriä. Hankkeen toiminta-aika on 2019-2022. Palvelut toteutetaan rinnakkaisina, toinen toistaan tukevina, asiakaslähtöisinä ja resurssiviisaina palveluina.

Työikäisille, kemiläisille maahanmuuttajille
Kehittämishankkeen tuotoksena on Maahanmuuttaja Ohjaamo, joka on helposti saavutettavissa ja helposti saatavilla oleva monialainen palvelupiste työikäisille kemiläisille maahanmuuttajille. Työote on verkostomainen ja tietoa vaihtava, mikä lisää resurssiviisautta toimintojen järjestämiseen ja toimijoiden tavoittamiseen, luo tietoisuutta eri vaihtoehdoista ja tuo osuvuutta sekä oikea-aikaisuutta ohjaukseen.  Maahanmuuttaja Ohjaamo tarjoaa tietoa, neuvontaa, ohjausta ja ura- ja kotoutumisvalmennusta. Apua annettaan koulutukseen, työhön, urapolkuun ja kotoutumiseen liittyvissä asioissa. 

Maahanmuuttaja Ohjamo Kemi on Toivola-Luotolan Setlementti ry:n hallinnoimaa toimintaa ja Kemin kaupungin kehittämis- ja yhteistyöhanke. Muita yhteistyökumppaneita ovat mm. Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, TE-palvelut, Lapin AMK, Pohjois-Suomen Sosiaalialan osaamiskeskus sekä Kivalo-opisto.

 

Ilman ajanvarausta maksutonta palvelua
Olipa kyseessä Kemiin työn, opiskelun, rakkauden, turvapaikan tai muun syyn perusteella saapunut ulkomaalainen  ja olipa oleskelun tarkoitus millainen tahansa -  Maahanmuuttaja Ohjaamoon voi tulla ilman ajanvarausta, laittaa viestin tai soittaa. Tarjoamme asiakkaalle henkilökohtaista palvelua juuri hänen tilanteensa mukaisesti. Maahanmuuttaja Ohjaamon palvelut ovat maksuttomia.


"Jos et tiedä mistä aloittaa, tule meille!"

Toiminta on osa Kohtaamispaikka Mikseriä. Voit käydä yläkerrassa Mikserin olohuoneessa hoitamassa asioita ja kysymässä neuvoa. Käytössä on wi-fi -yhteys, asiakaspäätteet, skanneri ja tulostin, joilla voit skannata ja tulostaa asioiden hoitoon tarvittavia papereita. 

Sijainti ja aukioloajat
Sauvotalossa, 2. kerros
Valtakatu 22
94100 Kemi

Työntekijät ovat tavattavissa ilman ajanvarausta
maanantai, keskiviikko ja torstai klo 10.00 – 15.00
tiistai klo 12.00 - 18.00
Muulloin ajanvarauksella.

Maahanmuuttaja Ohjaamotiimin yhteystiedot löydät täältä.

Toimiston osoite:
Valtakatu 22, 2.kerros
94100 Kemi